“Wij zijn beste Versspecialist van het Jaar 2024”, schrijft Groot Culinair op hun Facebookpagina. De slagerij kwam als beste uit de bus bij deze door Epos georganiseerde verkiezing. “Een ondernemer met visie”, aldus de vakjury.
Epos organiseerde dit jaar in samenwerking met Alea Publishers (uitgever van Vlees- en Vismagazine) voor de eerste keer de verkiezing Versspecialist van het Jaar om versspecialisten in Nederland extra in het zonnetje te zetten. Op zondag 15 september – tijdens het Epos Vers! Festival – vond de prijsuitreiking plaats. De vakjury wees Groot Culinair aan als de winnaar.
Verspecialist van het Jaar
“Beoordeeld worden door vakmensen houdt ons gemotiveerd” was de tendens. Een vakjury bepaalde de winnaar. Deze bestond uit: Truus Pennings (Van de Ven vers, vlees en waren), Cees van den Berg (Ondernemer en voormalig eigenaar van een slagerij), Frank Patz (oud-Epos-directeur) en juryvoorzitter Rian Faaij (QSTA).
“De deelnemende versspecialisten hebben het ons als vakjury nog behoorlijk moeilijk gemaakt”, vertelt Faaij. “Telkens weer werden wij verrast door het hoge niveau van hun winkels en hun aanbod. Ons viel op hoe bijvoorbeeld slagers zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot hypermoderne gemakswinkels. Met een superschone, nette zaak en een breed assortiment dat aansluit bij de wensen van de hedendaagse consument, waaronder een groot aanbod aan ambachtelijke, huisgemaakte kant-en-klaarmaaltijden van hoge kwaliteit. Een feest om te zien!”
Winnaars
Groot Culinair kwam als winnaar uit de bus. “Groot Culinair is een ondernemer met visie. Hij heeft zijn passie voor vers in een concept verwerkt dat in alle verzetten van het ondernemerschap klaar is voor de toekomst. Dit moet je beleven om te ervaren, als consument worden alle zintuigen geprikkeld”, aldus de juryleden over de winnaar.