Vlees van de Dubbel Doel Koe is lekker en het is zeer duurzaam om een koe die eerst melk heeft gegeven te laten groeien tot een mooi stukje gemarmerd en zeer smakelijk rundvlees van eigen bodem. Tot voor kort was het gebruikelijk dat alle koeien van melkveebedrijven aan het einde van hun leven direct naar het slachthuis gingen. Van bijna de hele koe werd zogenaamd snippervlees gemaakt ten behoeve van hamburgers en gehakt. Dat is zonde!
Een deel van de Hollandse melkkoeien is namelijk geschikt om te groeien en voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees te zorgen. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees. Hier komt de term dubbeldoel koe vandaan. De koeien krijgen gras van eigen land, maïs van eigen land, aardappelsnippers die als restproduct overblijven bij Nederlandse aardappelfabrieken, bierbostel van Nederlandse brouwerijen en krachtvoer van familiebedrijf Fuite uit Genemuiden en is vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen.